TY - JOUR ID - 10783 TI - مطالعه میدانی و آزمایشگاهی اثر نوع قیر امولسیونی و دانه‌بندی چیپ‌سیل اجرا ‌شده روی روسازی بتن غلتکی JO - نشریه مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تبریز JA - CEEJ LA - fa SN - 2008-7918 AU - بردیونس, علی AU - خبیری, محمدمهدی AD - پردیس فنی و مهندسی، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه یزد Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 51.1 IS - 102 SP - 35 EP - 46 KW - بتن غلتکی KW - پودر لاستیک KW - چیپ‌سیل KW - عملکرد سطحی KW - آزمایش بیرون کشیدگی سنگ‌دانه KW - ارزیابی میدانی DO - 10.22034/jcee.2020.10783 N2 - در صنعت روسازی در دهه‌ اخیر در کشور به توسعه کاربرد سیمان در روسازی­ها توجه بیشتری شده است، یکی از مشکلات سطح رویه‌های بتن غلتکی کنده‌شدن سنگ­دانه­های سطحی و پوسته­شدن سطح آن است، هدف از انجام این مطالعه تعیین دانه­بندی مصالح سطحی و نوع قیر مناسب برای بهبود عملکرد رویه‌های بتنی غلتکی است. بنابراین میزان کنده­‌شدن دو نوع سنگ­دانه ریز و درشت­دانه از سطح رویه بتن غلتکی به عنوان متغیر کنترلی در این تحقیق انتخاب شد و در این راستا آزمایش جاروب برای کنترل‌کنده‌شدن سنگ­دانه‌ها استفاده‌ شد. یکی‌ دیگر از عوامل مؤثر در کنده­شدن سنگ­دانه میزان چسبندگی قیر است، از این­رو آزمایش بیرون‌کشیدگی سنگ­دانه‌ها از دو نوع قیر امولسیون و قیرامولسیون اصلاح­شده با پودر لاستیک نیز انجام شد. در این آزمایش میزان انرژی لازم برای کنده‌شدن سنگ­دانه‌ها از سطح چیپ­سیل به­دست آمد. همچنین برای بررسی بافت درشت چیپ­سیل از آزمایش پخش ماسه استفاده شد، در مقیاس میدانی نیز نمونه‌های چیپ­سیل نیز بر روی بتن غلتکی اجرا شد و نتایج در بازه زمانی چهار ماهه بررسی گردید. نتایج نشان می­دهد، با افزایش قیر مصرفی عمق بافت درشت­دانه در چیپ­سیل به مقدار 2 درصد کاهش می‌یابد. استفاده از پودر لاستیک در قیر امولسیون در آزمایش بیرون کشیدگی باعث افزایش ایجاد کشسانی در قیر به میزان 5/2 برابرمی‌شود. با ریزتر شدن دانه‌بندی میزان کنده‌شدن سنگ­دانه‌ها به­طور متوسط 14 درصد کاهش می‌یابد. در بررسی میدانی، بعد از پردازش تصویر مشخص شد که 70 درصد سطح بافت ریزدانه سالم باقی­مانده ولی بافت درشت‌دانه تقریباً از بین رفته و تنها 40 درصد آن باقی‌مانده است. UR - https://ceej.tabrizu.ac.ir/article_10783.html L1 - https://ceej.tabrizu.ac.ir/article_10783_f3a4e85351ca3b2bb47c870492137a76.pdf ER -